ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ

Η Μαβί παντρεύεται τον Αλί με σκοπό να τον σκοτώσει.
pic

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΙΡΑΣ

Ο Αλί σκότωσε τον αδελφό της τη μέρα του γάμου του και μπήκε στη φυλακή. Η Μαβί περίμενε 12 ολόκληρα χρόνια για να πάρει εκδίκηση. Η μέρα της αποφυλάκισής του φτάνει κι εκείνη τον περιμένει έξω από τη φυλακή, έχοντας μόνο ένα πράγμα στο μυαλό της: να τον σκοτώσει τη μέρα του δικού τους γάμου!
 
Εκείνος την αγαπά παράφορα, εκείνη τον μισεί θανάσιμα. Μπορεί, άραγε, ο έρωτας να γιατρέψει τις πληγές τους; Οι ήρωες της νέας σειράς «Αγάπη και μίσος», που εξασφάλισε αποκλειστικά για σας ο «Τηλεθεατής», ακροβατούν ανάμεσα στην αγάπη και στο μίσος.

Ήταν 12 χρόνια πριν όταν δολοφονήθηκε ο αδελφός της Μαβί, ο Αχμέτ, τη βραδιά του γάμου του. Την ευθύνη για το φόνο ανέλαβε ο Αλί, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή. Η μόνη παρηγοριά του, στα πέτρινα χρόνια που πέρασε εκεί, ήταν τα γράμματα που του έστελνε μια άγνωστη κοπέλα. Έτσι, όταν φτάνει η μέρα της αποφυλάκισής του, είναι εκείνη που τον περιμένει έξω από τη φυλακή. Οι δυο τους έχουν έρθει πολύ κοντά μέσα από αυτές τις επιστολές και περιμένουν με ανυπομονησία να συναντηθούν. Για διαφορετικό λόγο, όμως, ο καθένας. Εκείνος επειδή είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της κι εκείνη επειδή είναι η Μαβί και θέλει να τον εκδικηθεί για την άδικη δολοφονία του αδελφού της. Από την πρώτη κιόλας μέρα, ο Αλί, νομίζοντας ότι οι δικοί της ετοιμάζονται να την παντρέψουν με κάποιον άλλον, της κάνει πρόταση γάμου. Εκείνη δέχεται, αλλά του βάζει έναν όρο: να παντρευτούν κρυφά από όλους... την επόμενη μέρα. Ο Αλί δέχεται, αλλά όταν φτάνουν στο δημαρχείο για την τελετή βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα. Από την ταυτότητά της καταλαβαίνει ότι είναι η αδελφή του Αχμέτ. Είναι όμως τόσο ερωτευμένος μαζί της, που δεν της λέει τίποτα, ελπίζοντας ότι κι εκείνη είναι ερωτευμένη μαζί του. Στη συνέχεια, πηγαίνουν μαζί στο χωριό του, όπου κάνουν και θρησκευτικό γάμο. Αμέσως μετά τη δεξίωση, ο Αλί και η Μαβί επιστρέφουν στο αρχοντικό, όπου εκείνη του αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις. «Σκότωσες τον αδελφό μου τη νύχτα του γάμου του. Τώρα θα σε σκοτώσω εγώ τη νύχτα του δικού σου γάμου», του λέει και τον μαχαιρώνει. Αυτό που δεν γνωρίζει, όμως, είναι ότι ο Αλί δεν είναι στην πραγματικότητα ο δολοφόνος του αδελφού της…


Οι ήρωες:

Μαβί Γκορετσκί (Μπουρτζού Καράτλι)
Μια νέα και όμορφη κοπέλα που εργάζεται σε βιοτεχνία. Μετά τη δολοφονία του αδελφού της, έφυγε από το χωριό και πήγε να μείνει με τη θεία της στην πόλη. Δεν έχει καμία επαφή με την οικογένειά της, αφού δεν τους έχει συγχωρήσει το γεγονός ότι πήραν χρήματα από την οικογένεια του φονιά. Η Μαβί έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό της: να εκδικηθεί τον άνθρωπο που στέρησε τη ζωή στον αγαπημένο της αδελφό. Έτσι, ξεκινά να στέλνει γράμματα στον Αλί, στη φυλακή, χωρίς να του αποκαλύψει ποια είναι και περιμένει υπομονετικά την αποφυλάκισή του.

Αλί Γκορετσκί (Εμράχ Ερντογάν)
Είναι ο μεσαίος γιος μιας πλούσιας οικογένειας, ο οποίος δέχτηκε να μπει στη φυλακή για το έγκλημα που έκανε ο αδελφός του. Αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζει κανείς. Μέσα από τα γράμματα που του έστελνε η Μαβί στη φυλακή, βρήκε ξανά νόημα στη ζωή του. Έτσι, ακόμη κι όταν καταλαβαίνει ποια είναι, δέχεται να την παντρευτεί, αφού είναι σίγουρος πως έχει τόσο καλή καρδιά που δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει κακό σε κάποιον. Από την πρώτη κιόλας μέρα του γάμου τους, καταλαβαίνει πως έπεσε έξω.

Φαζίλ Γκορετσκί (Κενάν Μπαλ)
Ο πατέρας του Αλί. Είναι ο πλούσιος γαιοκτήμονας της περιοχής, τον οποίο έχουν σε μεγάλη υπόληψη όλοι. Έχει αδυναμία στους δύο μεγαλύτερους γιους του, ενώ τσακώνεται συχνά με το μικρότερο επειδή ζει άστατη ζωή και δεν είναι εργατικός. Παρά τις αντιδράσεις της γυναίκας του, δέχεται από την πρώτη στιγμή τη Μαβί, σεβόμενος την επιλογή του γιου του. Μέχρι που μαθαίνει ποια είναι πραγματικά.

Τζεμάλ Γκορετσκί (Τζουνέιτ Μέτε)
Είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του Αλί και ο πραγματικός δολοφόνος του αδελφού της Μαβί. Είναι παντρεμένος με τη Σαφιγέ και έχουν μια κόρη. Έχει όμως κι άλλο ένα παιδί με τη Φατμά, τη νύφη της Μαβί, κάτι που δεν γνωρίζει κανείς.

Ισμέτ Γκορετσκί (Ουγκούρ Ουζουνέλ)
Ο μικρότερος αδελφός του Αλί, έχει μια μικρή αναπηρία, γεγονός που τον κάνει να νιώθει μειονεκτικά απέναντι στους δύο αδελφούς του. Θεωρεί ότι ο πατέρας του δεν τον υπολογίζει και κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Εκείνο που θα τον τσακίσει ηθικά είναι όταν θα μάθει ότι η κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος, η Γκιουλιζάρ, αγαπάει κρυφά τον αδελφό του, τον Αλί.

Σαφιγέ Γκορετσκί (Αλάιτσα Οζτούρκ)
Η γυναίκα του Τζεμάλ. Έχουν μια κόρη και μένουν μαζί με την οικογένεια εκείνου. Η Σαφιγέ νομίζει ότι όλα είναι τέλεια στο γάμο της, σύντομα όμως θα καταλάβει ότι για πολλά χρόνια ζούσε σε ένα ψέμα.

Χασιμπέ (Αϊσεγκιούλ Ουνσάλ)
Η μητέρα της Μαβί είναι μια γυναίκα που προσπαθεί να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, αλλά με λάθος τρόπο. Ο άντρας της, από τη μέρα που δολοφόνησαν το γιο τους, το έχει ρίξει στο ποτό, ενώ η Μαβί δεν της συγχώρησε ποτέ το γεγονός ότι πήρε χρήματα από την οικογένεια του Αλί. Τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν κάνουν συχνά την κατάσταση στο σπίτι έκρυθμη.

Μαχμούτ (Νετσμετίν Κομπάνογλου)
Ο πατέρας της Μαβί το έχει ρίξει στο ποτό μετά τη δολοφονία του γιου του. Εκτός από τη θλίψη του, παλεύει και με τις τύψεις του, αφού δέχτηκε τα χρήματα που πήρε η γυναίκα του από τους Γκορετσκί. Έτσι, νιώθει ότι δεν έχασε μόνο του γιο του αλλά και την περηφάνια του.