Χαλίτ Εργκέντς – Οζάν Γκιουβέν: συνεργάτες ή και φίλοι;

Θα μπορούσαν να κάνουν παρέα εκτός πλατό;
pic
14/01/2020 - 11:28

Ο Χαλίτ Εργκέντς και ο Οζάν Γκιουβέν γνωρίζονται πολλά χρόνια, καθώς ήταν μαζί στην ίδια σχολή, όπου ο πρώτος σπούδαζε μιούζικαλ και ο δεύτερος μοντέρνο χορό. Αργότερα, συνεργάστηκαν στη σειρά «Σουλεϊμάν, ο Μεγαλοπρεπής». Παρόλα αυτά δεν έχουν υπάρξει φίλοι. Μέχρι που τώρα προέκυψε η συνεργασία τους στο «Babil». Πιο μεγάλοι, πιο ώριμοι, πιο ταιριαστοί. Οι δυο τους έδωσαν συνέντευξη στο δημοσιογράφο Χακάν Γκέντς, από όπου είναι και τα παρακάτω αποσπάσματα. 

Για ποια θέματα συζητάτε συνήθως;
Οζάν Γκιουβέν: Ένα από όλα είναι η δουλειά και πρέπει να πω πως είναι πολύ ευχάριστο να συνεργάζεσαι με κάποιον που μοιράζεται τις απόψεις σου για το επάγγελμα. Γενικότερα, έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά επαγγελματικά ταυτιζόμαστε. Βέβαια, όπως όλοι οι κολλητοί έχουμε και τις εντάσεις μας…
Χαλίτ Εργκέντς: Είναι ξεκάθαρο πως αγαπιόμαστε. Αλλά δεν ταυτιζόμαστε. Εκτός δουλειάς είμαστε τα άκρα αντίθετα. Από δω και μπρος όμως έχουμε κοινά σχέδια..


Στο trailer της σειράς που ετοιμάζετε βλέπουμε κάποιον που ψάχνει χρήματα για την θεραπεία του παιδιού του. Μας θύμισε το «1001 νύχτες»…
ΧΕ: Καμία σχέση…
ΟΓΚ: Το θέμα με το παιδί, βοηθά να ξετυλιχτεί η βασική ιστορία… Την ξεκλειδώνει ας πούμε… Αλλά η ιστορία είναι πολύ μεγαλύτερη.

Δηλαδή;
ΧΕ: Έχει να κάνει με την ζωή και την πάλη για επιβίωση. Με το τίμημα που πληρώνουμε για τις πράξεις μας. Όλοι λέμε: «Μακάρι να είχα κάνει αυτό..» ή «Πώς το έκανα εκείνο»… Αυτό βιώνουν και οι ήρωες της σειράς!

Στη ζωή σας έχετε πει: «Μακάρι να είχα κάνει αυτό»;
ΟΓΚ: Δεν μετανιώνω για πράγματα που δεν έκανα, αλλά για πράγματα που έκανα. Μπορεί να μετάνιωσα που έγινα ηθοποιός! (γέλια)

Γιατί;
ΟΓΚ: Επειδή το επέλεξα για να μπορώ να κοιμάμαι. Νόμιζα πως η ζωή μου θα ήταν πιο χαλαρή. Τώρα ξυπνώ σαν στρατιώτης κάθε πρωί στις 7. Πέρα από την πλάκα, όντως η σειρά μιλά για πράγματα γνωστά σε όλους μας. Κάνουμε όσα κάνουμε με βάση το τι νιώθουμε. Και ενίοτε πληρώνουμε κάποιο τίμημα για τις πράξεις μας.
ΧΕ: Έζησα όσα μου έφερε η ζωή. Μου έφερε στην πορεία άλλα, τα έζησα και αυτά. Η ζωή αλλάζει συνεχώς. Αν κοιτάξω πίσω, πριν 10 χρόνια ήμουν άλλος, πριν 5 χρόνια ήμουν άλλος. Τόσο «άλλος» που λες και έζησα πολλές ζωές. Και έφτασα ως εδώ. Για να δούμε τι θα γίνει παρακάτω…

Όταν ξεκινά μια νέα σειρά όλοι μιλάνε για τις ερωτικές σκηνές. Γιατί ασχολούμαστε τόσο με την σεξουαλικότητα;
ΟΓΚ: Εξαιτίας σας. Εσείς βγάζετε τίτλους.
ΧΕ: Δημιουργείτε περιέργεια και όχι επειδή το ζητά το κοινό. Ας πούμε, ποιος θέλει να δει ένα δυστύχημα όταν οδηγεί; Κανένας. Αλλά αν συμβεί, δεν παίρνουμε τα μάτια μας από πάνω του. Όσο υπάρχουν αυτοί οι τίτλοι, δεν μπορείς να τους αγνοείς.

Είστε και οι δύο γονείς…
ΟΓΚ: Ναι, έχουμε και οι δύο από ένα γιο Αλί!

Στην σειρά υπάρχει ένας πατέρας που παλεύει για τον γιο του. Πόσο μακριά φτάνει κανένας για το παιδί του;
ΟΓΚ: Συνήθως λέμε σε μια γυναίκα: «πεθαίνω για σένα». Αν όμως μας έβαζε ο Θάνατος να διαλέξουμε ποιον θα πάρει, θα δείχναμε εκείνη. Αν μας ζητούσε όμως να διαλέξουμε ανάμεσα στη ζωή τη δική μας ή του παιδιού μας, θα του προτείναμε να πάρει εμάς. Το να έχεις παιδί σημαίνει να εγκαταλείπεις τον εαυτό σου. Το παιδί είναι πολυτιμότερο από σένα.
ΧΕ: Όταν πρωτοπήρα το γιο μου στην αγκαλά μου, είχα μια παράξενη αίσθηση, σαν χαλάρωση. Έπαψε να με νοιάζει ο εαυτός μου. Όλη μου η προσοχή ήταν πλέον σε εκείνον.

Οι οικογένειές σας γνωρίζονται;
ΧΕ: Έχουν βρεθεί 1-2 φορές, αλλά από δω και μπρος θα βρίσκονται περισσότερο.

Κύριε Χαλίτ, εσείς θα ξαναγίνετε πατέρας.
ΧΕ: Τώρα άρχισε και να κλωτσάει. Η Μπεργκιουζάρ, ο Αλί και εγώ είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι.

Βρήκατε όνομα;
ΧΕ: Δεν αποφασίσαμε ακόμα.

Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή που θα δίνατε στα παιδιά σας;
ΧΕ: Να αφουγκράζονται τον εαυτό τους και να κάνουν αυτό που νιώθουν σωστό.
ΟΓΚ: Να έχει συνείδηση και να κάνει αυτό που του αρέσει.

Μία από τις ατάκες της σειράς λέει: «Το χρήμα είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία».
ΧΕ: Δεν συμφωνείς; Εγώ απόλυτα. Το χρήμα, με την άνεση που σου προσφέρει, σε δοκιμάζει κάθε στιγμή. Ακόμα και για να είσαι πιο αποδοτικός στην δουλειά σου, με λεφτά σε δελεάζουν. Και παίρνεις τα αποφάσεις σου. Αυτό καθορίζει την ζωή σου.
ΟΓΚ: Συμφωνώ κι εγώ. Το χρήμα και η εξουσία σε τρελαίνουν.


Πέρα από γοητευτικοί και ταλαντούχοι, μοιάζετε και ευτυχισμένοι. Είναι όλα καλά στην ζωή σας;
ΟΓΚ: Περιγράφεις λούνα παρκ;
ΧΕ: Τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Είναι συνεχής αγώνας. Μπορεί απ’ έξω να φαίνεται μόνο η λάμψη, αλλά μέσα υπάρχει πόλεμος. Ο κόσμος βλέπει μόνο το αποτέλεσμα. Κανείς δεν βλέπει πόσα χιλιόμετρα τρέχεις για να φτάσεις σε αυτό.
ΟΓΚ: Τα πλατό και η δουλειά σίγουρα κουράζουν. Αλλά άλλοι δίνουν δυσκολότερους αγώνες.

Δείτε επίσης τα πιο δημοφιλή της ημέρας:ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ VIDEO