Η Berrak Tüzünataç κέρδισε το τουρκικό δικαστικό σύστημα

Σε απόφαση κατά της Τουρκίας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
pic
11/03/2023 - 08:20
Απροσδόκητα, οι παπαράτσι κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση του δικαιώματος της Τούρκου ηθοποιού Berrak Tüzünataç στην ιδιωτική ζωή από το διεθνές δικαστικό σύστημα, το οποίο είχε ταχθεί στο πλευρό της.


Σε απόφαση κατά της Τουρκίας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αναγνώρισε ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα της ηθοποιού Berrak Tüzünataç στον σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής. Αφού έκανε μάταιες προσπάθειες να αποδοθεί δικαιοσύνη μέσω των τουρκικών δικαστηρίων, η ηθοποιός υπέβαλε προσφυγή στο ΕΔΑΔ το 2018. Το θέμα αφορά εικόνες από το αίθριο της ηθοποιού που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση χωρίς τη συγκατάθεσή της το 2010.

Τόσο το Αστικό Δικαστήριο όσο και το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψαν τις αξιώσεις αποζημίωσης του Berrak Tüzünataç. Ωστόσο, το ΕΔΑΑ αναγνώρισε τη δικαιοσύνη της ηθοποιού και έκρινε υπέρ της. Η ηθοποιός εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης ότι ήταν χαρούμενη με την απόφαση του ΕΔΑΔ και ότι ένιωσε μια αχτίδα ελπίδας για δικαιοσύνη αφού τελικά έφτασε, αν και μάλλον καθυστερημένα

Δείτε επίσης τα πιο δημοφιλή της ημέρας: