ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ 14 - περίληψη

Η Μαβί αθωώνεται
pic
09/03/2023 - 10:00
 
Η απόφαση του δικαστηρίου βγαίνει. Η Μαβί αθωώνεται και πια δεν έχει κανένα λόγο να μένει μαζί με τον Αλί. Ή μήπως έχει και έφτασε η στιγμή να το παραδεχτεί; Η Χασιμπέ ξυπνά το βράδυ και συνειδητοποιεί ότι το σπίτι είναι γεμάτο καπνούς. Όλοι είναι λιπόθυμοι από τις αναθυμιάσεις και την πιάνει πανικός. Ειδοποιεί τον Αλί, ο οποίος τρέχει έντρομος να δει τι συμβαίνει. Λίγο αργότερα, η Μαβί και η οικογένειά της μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Ο Ισμέτ μαθαίνει τι συνέβη και νιώθει τύψεις για τον τρόπο που φέρθηκε στην Πέμπε, όπως και η Ρεφικά, αφού ήταν αυτή που έδιωξε τη Μαβί και την οικογένειά της από το αρχοντικό. Όσο για τη Χασιμπέ τρίβει τα χέρια της, αφού πια είναι σίγουρη ότι ο Αλί δε θα τις αφήσει πλέον να μένουν στην παραγκούπολη. Ο Τζεμάλ, από την άλλη, τρέχει ανήσυχος στο νοσοκομείο για να δει το μικρό Μετίν. «Αν πάθαινες κάτι, θα έκαιγα τον κόσμο» μονολογεί. Στο μεταξύ, η Χασιμπέ, που θεωρεί υπεύθυνη την οικογένεια του Αλί γι’ αυτό που συνέβη, πηγαίνει στο αρχοντικό κρατώντας στα χέρια της ένα μπουκάλι βενζίνη και απειλεί να το κάψει. «Τα παιδιά μου θα πέθαιναν εξαιτίας σας. Θα κάψω και εσάς και το αρχοντικό», φωνάζει. Λίγο αργότερα, συλλαμβάνεται από την αστυνομία και οδηγείται στο κρατητήριο. Και είναι ο Αλί που τη σώζει και πάλι και μεσολαβεί για να την αφήσουν ελεύθερη.

Η μέρα που θα πάρουν εξιτήριο φτάνει και ο Αλί λέει στη Μαβί ότι θα επιστρέψουν στο αρχοντικό. Εκείνη βέβαια αρνείται, αλλά εκείνος επιμένει. «Είμαστε οικογένεια», της λέει. Η Χασιμπέ, όμως, βάζει τους όρους της. Απαιτεί να της ζητήσει δημόσια συγγνώμη η Ρεφικά για να επιστρέψουν πίσω. Εκείνη το κάνει για να μη στενοχωρήσει τον γιο της. Η ηρεμία ανάμεσα στις δύο οικογένειες δεν κρατά για πολύ. Το ίδιο κιόλας βράδυ, στο κοκτέιλ πάρτι της εταιρίας, η Χασιμπέ κάνει και πάλι το «θαύμα» της και ο καβγάς τους γίνεται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Η Μαβί, που είναι σίγουρη πως η κόντρα αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει, ανακοινώνει στον Αλί πως θα νοικιάσει σπίτι για να μείνει με την οικογένειά της. Και εκείνος φυσικά κάνει αυτό που πρέπει, για να μη βρει… Στο μεταξύ, βγαίνει η απόφαση του δικαστηρίου. Η Μαβί είναι αθώα. Πρώτος το μαθαίνει ο Αλί, αλλά διστάζει να της το πει, αφού η συμφωνία τους ήταν να μείνουν μαζί μέχρι να λήξει η υπόθεση αυτή. Το ίδιο κάνει και αυτή όταν το μαθαίνει, αφού συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί πια να μείνει μακριά του. Εκείνος το καταλαβαίνει και είναι τρελός από χαρά! «Με αγαπάει! Θα μείνει μαζί μου οικειοθελώς και όχι γιατί πρέπει», μονολογεί…

Δείτε επίσης τα πιο δημοφιλή της ημέρας:ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ VIDEO