HERCAI

HERCAI 83 - περίληψη

H  Ρεϊγιάν γίνεται θύμα της Φισούν!
pic
10/08/2022 - 12:00
Η Φισούν αποφασίζει να εκδικηθεί την Αζιζέ «χτυπώντας» τον Μιράν εκεί που θα πονέσει: αν χάσει η Ρεϊγιάν το μωρό που κυοφορεί! Η Αζιζέ αντιλαμβάνεται τα σχέδιά της και προσπαθεί να σώσει τη Ρεϊγιάν. Ο Χαρούν συμμαχεί… με την Αζιζέ για να σταματήσει την εκδίκηση που συνεχίζει η μητέρα του.
 
Η Αζιζέ παρακολουθεί κρυμμένη πίσω από την πόρτα το οικογενειακό τραπέζι των Σάντογλου και είναι συγκινημένη με την επανένωση πατέρα και γιου με τον παππού, αν και λυπάται που δεν μπορεί να είναι και η ίδια μέλος της οικογένειας… Ο Νασούχ όμως τη βλέπει και την προλαβαίνει στον δρόμο πριν φύγει. Η Αζιζέ τού λέει πως ξέρει καλά ότι πληρώνει για τις αμαρτίες που έκανε. Επίσης του ομολογεί ότι η Ντιλσάχ ζει, όμως δεν είναι εκεί που την έκρυβε. Υπόσχεται να τη βρει και να την ενώσει ξανά με τον γιο της, του ομολογεί ωστόσο ότι έχει μια εχθρό, τη Φισούν, που προσπαθεί να τη σταματήσει... Του επισημαίνει ότι είναι πολύ επικίνδυνη και του ζητά να προσέχει ώστε να μη μάθει ποτέ πως ο Χαζάρ είναι γιος τους. Εκείνη τη στιγμή ο Χαζάρ τούς βλέπει να μιλούν και ορμά με μίσος στην Αζιζέ. «Δεν αντέχεις να μας βλέπεις χαρούμενους;» της λέει και αναρωτιέται γιατί ο πατέρας του την ανέχεται… «Δεν έχεις πλέον μίσος για εκείνη;» τον ρωτάει.

 Η Αζιζέ στη συνέχεια πηγαίνει στο αρχοντικό των Ασλάνμπεϊ: «Ήρθα για τη νύφη μου και την εγγονή μου!» τους λέει. Βέβαια ούτε εκεί είναι ευπρόσδεκτη. Πριν προλάβουν όμως να τη διώξουν, μπαίνουν αστυνομικοί και ζητούν από τον Χαρούν να τους ακολουθήσει στο Τμήμα για ανάκριση!
Την ίδια ώρα, ο Μιράν, στην καλύβα, ανοίγει το χαρτί που του έδωσε νωρίτερα στο δείπνο ο Χαζάρ. Είναι πιστοποιητικό, που θέλει την υπογραφή του ώστε να πάρει και επισήμως το επώνυμο Σάντογλου. «Δεν θέλω να λέγομαι Ασλάνμπεϊ, αλλά μη με ρωτάς αν νιώθω Σάντογλου» λέει προβληματισμένος στη Ρεϊγιάν… Η Γιαρέν επιλέγει το δωμάτιο του Μιράν και της Ρεϊγιάν για να εγκατασταθούν μαζί με τον Χαρούν. Μάλιστα, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, μπαίνει μέσα και πετάει από την ντουλάπα τα ρούχα της ξαδέλφης της. Η Γκιονούλ όμως τη βλέπει και τρέχει να τη σταματήσει. «Από ποιον ζήτησες άδεια;» τη ρωτάει και της θυμίζει ποια είναι η θέση της στη νέα της οικογένεια… «Εγώ δεν είμαι η Ρεϊγιάν για να σε λυπάμαι» της λέει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η Φισούν με τον Τζιχάν και τη Χαντάν πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα για να δουν τι συμβαίνει με τον Χαρούν, όμως οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν τίποτα! Τότε η Αζιζέ τηλεφωνεί στη Φισούν και της λέει: «Τον γιο σου για τη νύφη μου! Ξέχασες με ποια τα έβαλες…». Και της δίνει διορία μέχρι την ανατολή… Η Φισούν καθησυχάζει τους γονείς της Γιαρέν, λέγοντάς τους ότι θα λύσει το θέμα. Όταν αργότερα μένουν μόνοι, η Χαντάν ζητά από τον Τζιχάν να πάρουν την κόρη τους από το… σπίτι των τρελών, όμως ο Τζιχάν τής θυμίζει ότι εκείνη ήταν που επέμενε να παραμείνει η κόρη τους παντρεμένη με τον Χαρούν και να ζήσει στο αρχοντικό των Ασλάνμπεϊ. Ο Χαρούν λέει στην Αζιζέ πως η μητέρα του θα τον σώσει με κάθε τρόπο, χωρίς να της δώσει αυτό που ζητάει. Αναρωτιέται γιατί, ενώ τόσα χρόνια έκρυβε την Ντιλσάχ, τώρα θέλει να τη φανερώσει στους Σάντογλου, της προτείνει όμως να τον ελευθερώσει και να της δώσει εκείνος ό,τι θέλει! Για να την πείσει μάλιστα, της λέει ότι ξέρει το μεγάλο της μυστικό και σιωπά. Ξέρει για την «Αϊσέ»… Δεν θεωρεί ότι προδίδει τη μητέρα του, αφού για τον ίδιο έχει σημασία να μην πεθάνει κανείς πια…

Η Ζεχρά βρίσκει στα πράγματα του Χαζάρ ένα γράμμα της Ντιλσάχ και καταλαβαίνει ότι ποτέ η ίδια δεν θα μπορέσει να πάρει τη θέση εκείνης στην καρδιά του άντρα της… Αργότερα, όταν αυτός επιστρέφει σπίτι, τον ρωτά γιατί έχει το γράμμα της: «Σέβομαι τη μνήμη της. Ήθελα να ενωθείς με τον γιο σου, που τον αγαπώ σαν δικό μου, αλλά αυτό δεν μπορώ να το διαχειριστώ…».Ο Χαρούν επιστρέφει στο αρχοντικό και λέει ότι κατάφερε να το σκάσει. Ρωτά όμως τη μητέρα του αν πραγματικά ζει η Ντιλσάχ και γιατί δεν την έστειλε στον γιο της. Της επισημαίνει εξάλλου ότι ο Μιράν δεν φταίει σε τίποτα. Η Φισούν συμφωνεί σε αυτό, παραδέχεται ωστόσο ότι θέλει να «σπάσει τα φτερά» της Αζιζέ. Τότε ο Χαρούν συνειδητοποιεί ότι η μητέρα του δεν θα κάνει πίσω, οπότε ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει πια αυτή την τρέλα της εκδίκησης!

Η Σουλτάν ενημερώνει την Γκιονούλ ότι θα φύγει και θα επιστρέψει στο Καρς. Στην πραγματικότητα, αυτό που θέλει είναι να βρίσκεται δίπλα στον γιο της, που είναι σε κώμα, και να τον φροντίζει μέχρι να συνέλθει κάποια στιγμή. Η Γκιονούλ κλαίει και θέλει να την ακολουθήσει, όμως η μητέρα της της λέι: «Όχι! Εδώ είναι η θέση σου! Θα μείνεις, γιατί εσύ είσαι η κυρία αυτού του σπιτιού!» Η Αζιζέ πιέζει την Εσμά να πάει να βρει τον γιο της και να του πει την αλήθεια. Η Εσμά φεύγει, ενώ την Αζιζέ την επισκέπτεται η Σουλτάν, με… άγριες διαθέσεις. Τη χαστουκίζει και της λέει ότι επιτέλους έφυγε από το πρόσωπό της η αλαζονεία. Το ύφος που είχε όταν θεωρούσε πως όλα και όλοι τής ανήκαν. «Εσύ έφερες όλα τα άσχημα στη ζωή μας! Και να μάθεις ότι τον γιο σου εγώ τον σκότωσα! Σε εκείνο το ατύχημα ο Αχμέτ με παρακαλούσε να τον σώσω, αλλά εγώ πήρα την Ελίφ και του γύρισα την πλάτη. Εγώ τον πλήρωσα για τον θάνατο του γιου μου. Πηγαίνω στο Καρς. Αν όμως κάνεις κάτι και βλάψεις την Γκιονούλ, θα επιστρέψω. Το να σε σκοτώσω είναι το εύκολο. Δεν θα το κάνω. Θα γίνω η Αζιζέ σου!» της λέει και φεύγει.

Ο Αζάτ, στο μεταξύ, λέει στον πατέρα του πως ο παππούς του κάτι θα ξέρει για να μην εμπιστεύεται τη Φισούν. Όμως ο Τζιχάν τού απαντάει ότι πρόκειται για τη συμπεθέρα του και θα πηγαίνει όποτε θέλει να την επισκέπτεται, αλλά και θα την υποδέχεται όποτε εκείνη θέλει να τους επισκεφτεί. 
Η Φισούν ενημερώνεται από τους άντρες της ότι «το πακέτο της θα παραδοθεί στη Ρεϊγιάν». Η Αζιζέ το ακούει και προσπαθεί να ενημερώσει τη Ρεϊγιάν, εκείνη όμως, όπως είναι λογικό, ακούει τη φωνή της και της κλείνει το ακουστικό αμέσως. Η Αζιζέ παίρνει ένα ταξί και τρέχει να την προλάβει… Η Ρεϊγιάν όμως παίρνει τα φρούτα που της στέλνουν ως δώρο και τρώει μερικά… Κάποια στιγμή η Αζιζέ βρίσκει τη Ρεϊγιάν στο δάσος, αλλά εκείνη τρέχει να της ξεφύγει. Όμως οι δυνάμεις της την εγκαταλείπουν και λιποθυμά. Η Αζιζέ τρέχει έντρομη στο πλευρό της και προσπαθεί να τη σώσει. Ο Μιράν δέχεται τηλεφώνημα από τη Φισούν, που του ζητά να συναντηθούν για να μιλήσουν. Την ίδια ώρα, ο Μαχφούζ τηλεφωνεί από τη φυλακή στην Αζιζέ και τη ρωτά αν είναι καλά η Ρεϊγιάν.

Η Εσμά πηγαίνει στην καλύβα του Μιράν και της Ρεϊγιάν για να βρει τον γιο της και να του μιλήσει. Ο Μιράν την υποδέχεται ψυχρά… Η Εσμά όμως του λέει ότι κάλεσε τον γιο της και την Γκιονούλ, για να τους πει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως πιστεύουν… Τους ομολογεί ότι εκείνη σκότωσε τον Νιχάτ Ασλάνμπεϊ, επειδή τη βίασε! Τον έσπρωξε από το μπαλκόνι… Έπειτα αποκαλύπτει στον Φιράτ ότι δεν είναι υιοθετημένος, αλλά γιος του Ασλάνμπεϊ. Δεν είπαν όμως ποτέ την αλήθεια με την Αζιζέ, ακριβώς επειδή ήθελαν να τον προστατεύσουν…

 

Δείτε επίσης τα πιο δημοφιλή της ημέρας:ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ VIDEO