MELEK

ΜΕΛΕΚ 21 - περίληψη

Ο Χαλίλ λέει «ναι» στον αρραβώνα με τη Μεριέμ!
pic
22/06/2022 - 10:00
**
Ο Χαφίζ πεθαίνει και η Μελέκ φεύγει, τελικά, από το σπίτι του πατέρα της. Ο αποχωρισμός είναι δύσκολος για όλους, ακόμη και για τον Σεγίτ Αλί, που μάταια προσπαθεί να κρύψει τη συγκίνησή του. Ο Χαλίλ αποφασίζει να προχωρήσει τον αρραβώνα με τη Μεριέμ, προκειμένου να σταματήσουν οι φασαρίες.

Όλοι είναι στο νοσοκομείο και περιμένουν με αγωνία τα νέα από τους γιατρούς για την πορεία της υγείας του Χαφίζ. Ο Χαλίλ βλέπει τη Μελέκ να παίρνει τα φάρμακά της και καταλαβαίνει ότι κάτι τρέχει με την υγεία της.

Ο Κενάν τάζει δουλειά στον Αλπάι, αλλά η Φουντά ανησυχεί όταν τους ακούει να μιλούν για εκδίκηση. Έτσι, όταν επιστρέφουν στο σπίτι, κάνει σκηνή στον Αλπάι. «Γιατί ασχολείσαι συνεχώς με τη Μελέκ; Έχεις κολλήσει μαζί της», του φωνάζει. «Εμένα μόνο τα παιδιά μου με νοιάζουν», τη διαβεβαιώνει εκείνος. Παράλληλα, ο Χαλίλ, που ανησυχεί για την υγεία της Μελέκ, ρωτά τον Ομέρ αν είναι άρρωστη. Εκείνος κρατάει το λόγο που της έδωσε και του λέει πως από το στρες πέφτει η πίεσή της και γι’ αυτό πίνει φάρμακα. Η Μπασάκ έχει καταλάβει ότι η κόρη της είναι ερωτευμένη με τον Ομέρ και λέει στον άντρα της για την κόντρα που έχει με την Νεφνέ. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι εκείνη ακούει την κουβέντα τους, όπως και ότι δεν είπε τίποτα στη Μελέκ, όπως της είχε υποσχεθεί. Στο μεταξύ, ο Χαλίλ επιστρέφει στο σπίτι και κάνει φασαρία στους γονείς του επειδή πήγαν και ζήτησαν σε γάμο τη Μεριέμ, χωρίς να το γνωρίζει. Ο Τζουμαλί προσπαθεί να τον πείσει πως ο γάμος αυτός θα κάνει καλό σε όλους και περισσότερο στη Μελέκ, αφού πια θα πάψει να ασχολείται μαζί της.

Ο Μιτχάτ ρωτά τη Μελέκ αν επέστρεψε στο πατρικό της επειδή είναι άρρωστη. Εκείνη βέβαια, που δεν γνωρίζει πως ο αδελφός της ξέρει την αλήθεια, τον διαβεβαιώνει πως δεν έχει κάτι. Μάλιστα, εκείνος, που έχει μετανιώσει για τον τρόπο που της φέρθηκε στο παρελθόν, την παρακαλεί να μη φύγει από το αρχοντικό και να συνεχίσει να μένει μαζί τους. «Θα κάνω στην άκρη για να συνεχίσετε τη ζωή σας», του απαντά εκείνη, που πια έχει πάρει την απόφασή της. Την ίδια στιγμή, η Καντριγέ βάζει τον Μαχμούτ να της υποσχεθεί ότι θα διεκδικήσει το μερίδιό του από το μαγαζί. Ο Χαλίλ συζητά με τον Μιρζά αυτό που συνέβη με τους γονείς του κι εκείνος για πρώτη φορά του λέει πως ίσως θα έπρεπε να δώσει μια ευκαιρία στη Μεριέμ. «Χωρίς αγάπη πώς θα περάσει μια ζωή στο ίδιο σπίτι; Αυτό πες μου», του απαντά εκείνος.
 
Ο Χαφίζ ζητά να πάνε στο νοσοκομείο ο Σεγίτ Αλί, ο Τζουμαλί, ο Χαλίλ, η Μελέκ και ο Μιρζά. Λίγο πριν ξεψυχήσει, ζητά από τους μαθητές του να συνεχίσουν τη δουλειά στο εργαστήριο, ενώ από τους δύο φίλους του να αφήσουν στην άκρη όσα τους χωρίζουν και να συμφιλιωθούν. Τους βάζει, μάλιστα, να υποσχεθούν ότι θα προστατεύσουν το μαγαζί που έχουν από κοινού. Στο μεταξύ, ο Αλπάι, προκειμένου να ηρεμήσει η Φουντά, της κάνει πρόταση γάμου. Η Μεριέμ τηλεφωνεί στον Χαλίλ και ανησυχεί, καθώς εκείνος δεν απαντά στις κλήσεις της. Η Χατιζτέ τηλεφωνεί στη Ζουμρούτ, η οποία την ενημερώνει ότι είχαν κηδεία και γι’ αυτό ο γιος της είναι εξαφανισμένος. Η Μεριέμ, όμως, έχει καταλάβει τι συμβαίνει και είναι απογοητευμένη.

Ο Χαλίλ, η Μελέκ και ο Μιρζά συναντιούνται στο εργαστήριο. Εκείνη τους εξηγεί πως θα ήταν καλύτερα να μη δουλέψει μαζί τους, γιατί θα δημιουργούνται συνέχεια φασαρίες. Ο Μιρζά, όμως, καταφέρνει να της αλλάξει γνώμη κι έτσι δίνουν τα χέρια. Την ίδια στιγμή, ο Κενάν πηγαίνει στο μαγαζί του Σεγίτ Αλί. Ο Μαχμούτ τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του έβαλε το ενοικιαστήριο πάνω στα νεύρα του και δεν υπάρχει περίπτωση να νοικιάσει το μαγαζί, αλλά εκείνος επιμένει. Έτσι, μπαίνει στη μέση ο Μιτχάτ και ο καβγάς δεν αργεί να φουντώσει. Λίγο αργότερα, ο Μαχμούτ, βλέποντας ότι ο πατέρας του δεν αλλάζει γνώμη, του ανακοινώνει ότι θα νοικιάσει αυτός το μαγαζί, προκειμένου να μην περάσει σε ξένα χέρια.
 
Η Μελέκ φτάνει στο τραπέζι εις μνήμη του Χαφίζ μαζί με τον Χαλίλ και τον Μιρζά, και αρχίζουν και πάλι οι συζητήσεις. Παράλληλα, ο Μιτχάτ μαθαίνει ότι η Σεϊράν είναι χωρισμένη κι αποφασίζει να της ζητήσει συγγνώμη. Εκείνη βέβαια δεν τη δέχεται, αφού, όπως του εξηγεί, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να τη ρωτήσει. Ο Χαλίλ συναντιέται με τη Μεριέμ. Ενώ εκείνη προσπαθεί να του εξηγήσει πως δεν έφταιγε για όσα συνέβησαν με τους γονείς του, εκείνος κάνει την έκπληξη και της λέει: «Αν πραγματικά το θέλεις κι εσύ, ας αρραβωνιαστούμε».

Η Μελέκ και τα παιδιά της φεύγουν από το πατρικό της. Όλοι είναι στενοχωρημένοι, εκτός από την Καντριγέ που βλέπει επιτέλους να γίνεται αυτό που ήθελε. Καθώς φεύγουν, πέφτουν πάνω στον πατέρα της. Τα παιδιά της τον χαιρετούν, ενώ εκείνος προσπαθεί να κρύψει τη συγκίνησή του. «Μη στερήσεις την αγάπη σου από τα εγγόνια σου. Μην τα κάνεις να πληρώσουν τις αμαρτίες μου», τον παρακαλεί εκείνη πριν τον αποχαιρετήσει, ενώ εκείνος προσπαθεί να κρύψει τα δάκρυα που τρέχουν από τα μάτια του.

Δείτε επίσης τα πιο δημοφιλή της ημέρας:ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ VIDEO