MELEK

ΜΕΛΕΚ 13 - περίληψη

Η Μελέκ κάνει μήνυση στον Αλπάι.
pic
27/04/2022 - 10:00
 
Η Μελέκ μαθαίνει ότι ο γιος της βρίσκεται με τον πατέρα του στο Αντέπ και ψάχνει απεγνωσμένα να τον βρει. Κάνει μήνυση, μάλιστα, στον Αλπάι ώστε να μην μπορεί να φύγει από τη χώρα. Κι ενώ στο αρχοντικό επικρατεί πανικός λόγω των γεγονότων, η Ουνζιλέ δίνει στην Καντριγέ να καταλάβει ότι γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη και έχασε το μωρό...
 
Ο Σεγίτ Αλί είναι πολύ προβληματισμένος. Όπως εκμυστηρεύεται στο φίλο του, τον Χαφίζ, νιώθει ότι τον έχουν βάλει στη μέση. Από τη μία, είναι ο Μαχμούτ, που βιώνει πολύ άσχημα την αποβολή της γυναίκας του, από την άλλη, η Μελέκ, που είναι απαρηγόρητη, ενώ ο Μιτχάτ από το θυμό του ρίχνει συνεχώς λάδι στη φωτιά. «Δεν ξέρω τι να κάνω και τι να πω σε ποιον», του λέει. Ο Ιχσάν πηγαίνει στο εργαστήριο του Χαφίζ για να πει στον Χαλίλ πως βρήκε το ξενοδοχείο όπου μένει ο Αλπάι με το μικρό. Έτσι, το μαθαίνει ο Σεγίτ Αλί, ο οποίος πηγαίνει μαζί με τον Ιχσάν να βρουν τον εγγονό του. Δυστυχώς, όταν φτάνουν εκεί, μαθαίνουν ότι πατέρας και γιος έφυγαν από εκεί λίγο νωρίτερα. Ενημερώνουν τη Μελέκ, ενώ ο Ιχσάν της προτείνει να κάνει μήνυση στον πρώην άντρα της.
 
Όπως της εξηγεί, μπορεί ο Αλπάι να έχει την επιμέλεια, αλλά χωρίς την άδειά της δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα. Την ίδια στιγμή, η Φουντά επιμένει να επιστρέψουν το παιδί στη μητέρα του, αλλά ο Αλπάι δεν ακούει κουβέντα. Στο μεταξύ, η Καντριγέ βγαίνει εκτός εαυτού και πετάει έξω από το δωμάτιο όλα τα πράγματα που είχαν αγοράσει για το μωρό. Η Νεφισέ προσπαθεί να την ηρεμήσει. Μάταια όμως... Εκείνη τα βάζει και με τα παιδιά της Μελέκ. Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να τους αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν τη θέλει η οικογένειά της, προκειμένου να τα στρέψει κι αυτά εναντίον της. «Και λίγα είναι όσα κάνουμε στη μάνα σας, της αξίζουν χειρότερα!», τους φωνάζει.  
Ο Ιχσάν συνοδεύει τη Μελέκ στον εισαγγελέα, προκειμένου να κάνει μήνυση στον Αλπάι. Παράλληλα, ο Μιτχάτ αποκαλύπτει στον Τζουμαλί ότι είδε τον Ομέρ μαζί με την Ντεφνέ, κάνοντάς τον ακόμη πιο έξαλλο. Η Ζουμρούτ φεύγει από το παζάρι του σχολείου ενθουσιασμένη με τη Μεριέμ. Αυτή την κοπέλα θέλει οπωσδήποτε να την παντρέψει με τον Χαλίλ. Όταν όμως μαθαίνει για την αποβολή της Καντριγέ, αποφασίζει να πάει να δει τη Νεφισέ, αφού, παρά τα όσα χωρίζουν τις δύο οικογένειες, εκείνη τη νιώθει σαν αδελφή της. Ο εισαγγελέας βγάζει ένταλμα σύλληψης για τον Αλπάι και η αστυνομία ξεκινά την αναζήτηση του.
 
Ο Κερέμ, από την άλλη, λέει στη Ντεφνέ ότι μπορεί ο Ομέρ να την προσέγγισε γιατί θέλει να πάρει εκδίκηση. Η ίδια, όμως, αρνείται να πιστέψει κάτι τέτοιο. Εκείνη τη στιγμή, ο Ομέρ βρίσκει στα αρχεία του νοσοκομείου το φάκελο του μικρού Σεγίτ Αλί, καταλαβαίνει ότι βρίσκεται ακόμη στο Αντέπ με τον πατέρα του και παίρνει τηλέφωνο την Ντεφνέ για να την ενημερώσει, ώστε να ηρεμήσει. Το τηλέφωνο, όμως, το σηκώνει ο Κερέμ, ο οποίος αρχίζει να του φωνάζει. «Δεν θα σε αφήσω να χρησιμοποιήσεις την αδελφή μου. Μην ξαναπάρεις την Ντεφνέ», του λέει και του κλείνει το τηλέφωνο. Έτσι, εκείνος αναγκάζεται να πάει στο αρχοντικό, αφού ξέρει ότι η πληροφορία αυτή θα δώσει μεγάλη χαρά στη Μελέκ. Εκεί βρίσκεται ήδη η γιαγιά του, που όταν βλέπει την Ντεφνέ να τον πιάνει από το χέρι καταλαβαίνει ότι κάτι τρέχει μεταξύ τους.
 
 
Η αστυνομία βρίσκει το καινούργιο ξενοδοχείο στο οποίο μένει πια ο Αλπάι και πηγαίνει εκεί για να τον συλλάβει. Η Μελέκ και ο πατέρας της ακολουθούν το περιπολικό. Δυστυχώς, την ώρα που φτάνουν, τους βλέπει η Φουντά, η οποία ειδοποιεί τον Αλπάι. Έτσι, εκείνος παίρνει το μικρό και εξαφανίζονται. Η Μελέκ είναι απαρηγόρητη. Παράλληλα, η Ζουμρούτ βάζει τις φωνές στον εγγονό της. «Μην καταλάβει ο παππούς σου ότι έμαθες για το γιο της Μελέκ και πήγες σπίτι της!», τον προειδοποιεί, αφού ξέρει καλά ποια θα είναι η αντίδραση του Τζουμαλί. Οι φόβοι της δεν αργούν να επιβεβαιωθούν. Μόλις φτάνουν στο σπίτι, βρίσκουν τον άντρα της να τους περιμένει εξαγριωμένος. «Θα μείνεις μακριά τους και δεν θα ξεπερνάς τα όρια», φωνάζει ο Τζουμαλί στον εγγονό του. Ο Ομέρ του ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συνεχίσει αυτή την έχθρα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Την ίδια στιγμή, η Φουντά τσακώνεται με τον Αλπάι και αρνείται να τον ακολουθήσει αν πρώτα δεν επιστρέψει το παιδί στη μητέρα του. «Να καθαρίσεις μόνος σου τις βρομιές σου!», του φωνάζει και φεύγει.
 
 
Η Καντριγέ ακούει τον Μαχμούτ να ρωτάει για τη Μελέκ και αρχίζει πάλι την γκρίνια. Η Ουνζιλέ, που είναι μπροστά στο περιστατικό, έχει αρχίσει να εξαγριώνεται μαζί της. Σκέφτεται, μάλιστα, σοβαρά να αποκαλύψει την αλήθεια για την αποβολή της. Η Σεϊράν βρίσκει στο πάρκο το μικρό Σεγίτ Αλί να κάθεται μόνος του στο παγκάκι και να κλαίει. Αφού τον ηρεμεί, αποφασίζει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία, προκειμένου να βρουν τους γονείς του. Εκείνη την ώρα, όμως, επιστρέφει ο Αλπάι κι έτσι τη γλιτώνει και πάλι. Στο μεταξύ, η Μελέκ συνεχίζει να είναι πολύ χάλια. Η θεία της προσπαθεί να την ηρεμήσει, λέγοντάς της ότι τώρα τουλάχιστον ξέρει ότι ο Αλπάι δεν μπορεί να πάει με το παιδί στη Γερμανία. Ο Μιτχάτ επιστρέφει στο αρχοντικό, μαθαίνει ότι ο Ομέρ πέρασε από εκεί και κάνει πάλι φασαρία στην Ντεφνέ. Ο Σεγίτ Αλί επεμβαίνει και του βάζει τις φωνές. «Εκτός από εσένα και τον Τζουμαλί, κανένας άλλος δεν έχει έχθρα!», του λέει και οι δυο τους τσακώνονται άσχημα. Η Ουνζιλέ, από την άλλη, δίνει στην Καντριγέ να καταλάβει ότι γνωρίζει την αλήθεια για την αποβολή της. Τώρα πια, εκείνη έχει έναν πολύ σοβαρό λόγο για να ανησυχεί.

Δείτε επίσης τα πιο δημοφιλή της ημέρας:ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ VIDEO