MELEK

ΜΕΛΕΚ 10 - περίληψη

Η Μελέκ διαβάζει το μήνυμα του Αλπάι και καταρρέει.
pic
06/04/2022 - 10:00
Ο Αλπάι κάνει πράξη την απειλή του. Παίρνει κρυφά το μικρό του γιο και ξεκινά το ταξίδι τους για τη Γερμανία. Η Ντεφνέ, που είχε αναλάβει να προσέχει το μικρό, έρχεται σε δύσκολη θέση, αφού μένει η εντύπωση ότι εκείνη τον παρέδωσε στον πατέρα της, ενώ, προς μεγάλη έκπληξη όλων, ο Σεγίτ Αλί στέκεται στο πλευρό της κόρης του… 
 
Ο Χαφίζ αφήνει έκπληκτη τη Μελέκ με την πρόταση συνεργασίας που της κάνει. Εκείνη δέχεται με χαρά, παρόλο που ξέρει πως πια θα έχει καθημερινή επαφή με τον Χαλίλ, ο οποίος εργάζεται επίσης στο εργαστήριό του. Τα νέα μαθαίνει και ο Μιτχάτ, ο οποίος βέβαια δεν χαίρεται καθόλου με αυτή την εξέλιξη.
 
ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Η Ντεφνέ, ο Ομέρ και ο μικρός Σεγίτ Αλί περνούν όμορφες στιγμές στο βοτανικό πάρκο. Ο ανιψιός του Χαλίλ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ευχαριστήσει τα δύο αδέλφια, που έχουν περάσει τόσα το τελευταίο διάστημα και τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους επιβεβαιώνουν ότι τα καταφέρνει μια χαρά. Όσο για την Ντεφνέ, αρχίζει να τον συμπαθεί όλο και περισσότερο και σταματά να του φέρεται άσχημα. Παράλληλα, ο Κερέμ ανακαλύπτει ότι και ο θείος του, ο Μαχμούτ, έχει την ίδια τρέλα με εκείνον για το ποδόσφαιρο κι ενθουσιάζεται. Ο Μιτχάτ πηγαίνει έξαλλος στον πατέρα του, του λέει ότι η Μελέκ έπιασε δουλειά στο εργαστήριο του Χαφίζ και πως αν το μάθει ο Τζουμαλί, θα γίνει πάλι φασαρία.
 
Ο Σεγίτ Αλί, όμως, δεν αντιδρά όπως θα περίμενε. «Εγώ για χρόνια σώπαινα. Αν δεν ξέρει πού να σταματήσει, θα του το μάθουμε εμείς», του απαντά, δίνοντάς του να καταλάβει ότι θα στηρίξει την κόρη του. Η Καντριγέ, από την άλλη, καταλαβαίνει ότι η Ουνζιλέ είναι «τσιμπημένη» με τον Μιτχάτ κι αποφασίζει να την εκμεταλλευτεί. Έτσι, αρχίζει να της το παίζει φίλη. Στο μεταξύ, ο Χαφίζ, που είναι σίγουρος ότι τα νέα θα μαθευτούν γρήγορα, πηγαίνει στον Τζουμαλί και του βάζει τις φωνές επειδή μεσολάβησε για να διώξουν τη Μελέκ από το νοσοκομείο. «Ούτε στο φιλότιμό σου, ούτε στο ρόλο σου ως πατέρας, ούτε στο χαρακτήρα σου αρμόζει κάτι τέτοιο», του λέει. Εκείνος, βέβαια, επιμένει ότι έκανε το σωστό.
 
 Η ΑΡΠΑΓΗ
Ο Σεγίτ Αλί επιστρέφει στο αρχοντικό στενοχωρημένος. Όπως εξηγεί στη Νεφισέ, τον πείραξαν πολύ τα λόγια που του είπε η Μελέκ, όπως και το γεγονός πως μόλις την έδιωξαν από το νοσοκομείο το μυαλό της πήγε κατευθείαν σε εκείνον. Παράλληλα, η Καντριγέ, την ώρα που ετοιμάζει το παιδικό δωμάτιο, αρχίζει να αισθάνεται κάποιους πόνους και πανικοβάλλεται. Όταν επιστρέφει η Μελέκ, ξεσπάει τα νεύρα της σε εκείνη, αφού τη θεωρεί υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. «Μας διέλυσες! Χάλασες την ηρεμία μας. Μπήκες ανάμεσα σε μένα και τον άντρα μου. Οι πιο ευτυχισμένες μέρες μου δηλητηριάστηκαν εξαιτίας σου!», της φωνάζει. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Αλπάι πηγαίνει στο βοτανικό πάρκο και παίρνει το μικρό του γιο, χωρίς να τον δουν η Ντεφνέ και ο Ομέρ.
 
Λίγο αργότερα, βρίσκονται στο αεροδρόμιο. Η ώρα της εκδίκησης έχει φτάσει. Βγάζει φωτογραφία τα εισιτήριά τους και τα στέλνει στη Μελέκ. «Σου είχα πει ότι θα σε καταστρέψω. Ο Σεγίτ Αλί είναι μαζί μου, επιστρέφουμε στη Γερμανία», της γράφει. Μόλις διαβάζει το μήνυμά του η Μελέκ, καταρρέει. Στο μεταξύ, στο πάρκο, η Ντεφνέ ζει τον απόλυτο τρόμο, αφού ανακαλύπτει ότι ο μικρός έχει εξαφανιστεί. Ο Ομέρ προσπαθεί να την ηρεμήσει αλλά και να την πείσει να τηλεφωνήσει στη μητέρα της. Εκείνη δεν θέλει να της πει κάτι τόσο σοβαρό από το τηλέφωνο και του ζητά να την επιστρέψει στο αρχοντικό.
 
 Η ΝΤΕΦΝΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ
Η Καντριγέ προσπαθεί να πει στον Μαχμούτ ότι πονάει, όλοι όμως είναι απασχολημένοι με το δράμα της Μελέκ και δεν της δίνει κανένας σημασία. Τόσο εκείνος όσο και ο πατέρας του πηγαίνουν μαζί με τη Μελέκ στο αεροδρόμιο μήπως προλάβουν τον Αλπάι. Εκείνη, που βράζει από θυμό, ορκίζεται να κάνει τα πάντα για να διώξει την αδελφή του από το σπίτι. Ο Τζουμαλί επιστρέφει προβληματισμένος στο σπίτι και λέει στη γυναίκα του για το περιστατικό με τον Χαφίζ. Εκείνη, βέβαια, δεν παίρνει το μέρος του. «Έχει δίκιο, δεν μας ταιριάζει να παίζουμε με το βιός κανενός», του λέει. Στο μεταξύ, η Μελέκ, ο πατέρας της και ο αδελφός της φτάνουν στο αεροδρόμιο, αλλά η πτήση έχει ήδη αναχωρήσει για Γερμανία.
 
Αμέσως μετά, μαθαίνουν ότι η Καντριγέ λιποθύμησε και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο και πηγαίνουν να τη δουν. Μόλις ο Σεγίτ Αλί βλέπει την εγγονή του, τα βάζει μαζί της, αφού όλοι θεωρούν ότι η Ντεφνέ έδωσε το μικρό στον πατέρα του. Μάταια εκείνη προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι δεν θα έκανε ποτέ κάτι που θα πλήγωνε τη μαμά της. Η μόνη που πιστεύει την Ντεφνέ είναι η μητέρα της, η οποία διαβεβαιώνει και τον πατέρα της πως η κόρη της δεν λέει ψέματα. Η νεαρή, όμως, αποκαλύπτει στη μητέρα της ότι μαζί τους στο πάρκο ήταν και ο Ομέρ. Έτσι, η Μελέκ, μέσα στον καημό της, έχει να σκεφτεί κι αυτό, αφού ξέρει πως αν μαθευτεί ότι η κόρη της κάνει παρέα με τον ανιψιό του Χαλίλ θα ξεκινήσουν νέα προβλήματα. Χωρίς δεύτερη σκέψη πηγαίνει στον Ομέρ και του ζητά να μιλήσουν. Με δεδομένο ότι εκείνος γνωρίζει όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, τον παρακαλεί να μείνει μακριά από την κόρη της…
 
 
 Η ΚΑΝΤΡΙΓΕ ΞΕΣΠΑ ΣΤΟΝ ΜΑΧΜΟΥΤ
Ο γιατρός ενημερώνει την Καντριγέ πως όλα είναι καλά τόσο με τη δική της υγεία, όσο και του μωρού, αλλά τη συμβουλεύει να μην κουράζεται και να μην αγχώνεται. Εκείνος, βέβαια, που πληρώνει πάλι τη νύφη είναι ο Μαχμούτ, τον οποίο η γυναίκα του τον κατηγορεί για όλα. «Ένα θα σου πω για τελευταία φορά. Στο εξής, ή θα είσαι κοντά στο μωρό σου και στη γυναίκα σου ή πήγαινε να τρέχεις πίσω από τη Μελέκ», του ξεκαθαρίζει.

Δείτε επίσης τα πιο δημοφιλή της ημέρας:ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ VIDEO