Ο ΓΙΑΤΡΟΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ

ΓΙΑΤΡΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ - dvd 37 - περίληψη

Ο Αλί η Ναζλί αλλά και η Έζο μαζί σε μια... «Επιχείρηση Ελπίδας».
pic
02/06/2021 - 08:00

Η Βουσλάτ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το νοσοκομείο Αδέλφια για το νέο ταμείο βοήθειας της κλινικής, ο Αλί και η Έζο θα επισκεφθούν ένα αγοράκι που νοσηλεύεται εκεί σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Οι υπόλοιποι εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, ενώ ο Φερμάν απορεί γιατί δεν πάει ο ίδιος. Τότε, η Βουσλάτ τού αναθέτει την υπόθεση του φίλου της, του Σερβέτ, που έχει έρθει στην κλινική για έναν εξονυχιστικό έλεγχο. Μαθαίνοντας ότι το ταξίδι τους εγκρίθηκε, η Έζο πανηγυρίζει, ενώ ο ίδιος ο Αλί μένει με το στόμα ανοικτό. «Δεν έρχομαι. Δεν μου αρέσουν καθόλου οι αλλαγές», της λέει, όμως αλλάζει γνώμη όταν μαθαίνει πως ένα παιδί χρειάζεται τη βοήθειά του. Βέβαια, η Βουσλάτ δεν σκοπεύει να αφήσει την κόρη της και τον Αλί μόνους... Τους αναγκάζει να σταματήσουν στη μέση της διαδρομής, καθώς πίσω τους, μέσα σε ένα ασθενοφόρο, ακολουθεί η Ναζλί, η οποία θα τους συνοδεύσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ PROMO VIDEO TOY ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ: Η Έζο ξαφνιάζεται με την απόφαση της Βουσλάτ.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο της μικρής επαρχιακής πόλης, οι τρεις τους αντικρίζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με ασθενείς να νοσηλεύονται στους διαδρόμους. O υπεύθυνος γιατρός, ο Τουργκούτ, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι ο Αλί είναι διαφορετικός και αντιδρά άσχημα όταν η Ναζλί τον ενημερώνει πως πάσχει από αυτισμό. Παρ’ όλα αυτά, πείθεται να τους οδηγήσει στον μικρό Μπαρίς, η κατάσταση του οποίου είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο είχαν υπολογίσει. Οι ακτινογραφίες που τους είχε στείλει ο Τουργκούτ ήταν παλιές... Τώρα πια τα χέρια του έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά και ο Αλί ξεσπά οργισμένος, γιατί νιώθει ότι τα πράγματα είναι μη αναστρέψιμα.

Όμως ο Τουργκούτ αντιδρά και τα βάζει με τον Αλί, τον οποίο θεωρεί ανίκανο να βοηθήσει. Αυτός φέρνει αμέσως στο μυαλό του τη στιγμή που, χρόνια πριν, ένας γιατρός ανακοίνωνε στον πατέρα του πως ο γιος του πάσχει από αυτισμό. Η απογοήτευση στα μάτια του και η απόρριψη που εισέπραξε τον πεισμώνουν: «Ο Μπαρίς θα θεραπευτεί. Θα βρω έναν τρόπο!» λέει, όμως οι γιατροί του νοσοκομείου δεν τον αφήνουν να ξαναμπεί στο δωμάτιό του. Οργισμένη, η Έζο τηλεφωνεί στη Βουσλάτ. Της εξηγεί την κατάσταση και αυτή με τη σειρά της παίρνει τον Τουργκούτ και απαιτεί να αφήσει τον Αλί να βοηθήσει. Όμως, πράγματι, η κατάσταση για τον Μπαρίς δείχνει μη αναστρέψιμη...

Ο καρκίνος έχει καταστρέψει ολοκληρωτικά τα οστά των χεριών του και ο Φερμάν, που μελετά τις εξετάσεις του από βιντεοκλήση, συμφωνεί πως η μόνη λύση είναι ο ακρωτηριασμός. Ο Αλί δεν μπορεί να το δεχτεί και, όταν απαιτεί από τον Τουργκούτ μία συγγνώμη που άφησε τα πράγματα να φτάσουν στο απροχώρητο, αυτός τους οδηγεί σε ένα θάλαμο γεμάτο με τραυματισμένα και άρρωστα παιδιά. «Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Η ζωή είναι πολύ άδικη», τους λέει. «Δεν μπορούσα να πληρώσω για τις θεραπείες τους». Το βράδυ, μόνη στο δωμάτιό της, η Έζο τηλεφωνεί ξανά στη Βουσλάτ. Κλαίγοντας με λυγμούς, την παρακαλεί να χρηματοδοτήσει τα προσθετικά χέρια που θα χρειαστεί ο Μπαρίς, και εκείνη, συγκινημένη, στρέφεται στο φίλο της, τον Σερβέτ, για βοήθεια. Αυτός δέχεται να δώσει το απαιτούμενο ποσό και της αποκαλύπτει πως είδε ξανά τον Λεβέντ, βαριά άρρωστο. Η Βουσλάτ εκπλήσσεται, όμως δεν ρωτά περισσότερα. Όταν ο Αλί με τη Ναζλί επιστρέφουν από τη βόλτα τους, η Έζο τούς ανακοινώνει τα ευχάριστα. Την επόμενη μέρα, πηγαίνουν όλοι μαζί να μιλήσουν στον Μπαρίς. Η «Επιχείρηση Ελπίδα» έχει χαρούμενο τέλος!

 

Δείτε επίσης τα πιο δημοφιλή της ημέρας:ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ VIDEO