Η Ασλί Μπαγιατζίτ σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Sinemaport

Με την Aslı γνωριστήκαμε μέσα από την σειρα «the Beginner Mothers» ως Aleyna.
pic
11/05/2021 - 11:31

Γεια σας, κυρία Asli, και καλώς ήλθατε στο Sinemaport. Πρώτα απ 'όλα, θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα πράγματα για τον εαυτό σας, ώστε όσοι δεν σας γνωρίζουν να μπορούν να σας γνωρίσουν καλύτερα;

Φυσικά… Είμαι Aslı Bayyiğit 25 ετών. Είμαι φοιτήτρια στη Σχολή Γλωσσών, Ιστορίας και Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, στο τμήμα Ενεργείας Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη που λατρεύω. Λόγω του σχολείου και της δουλειάς μου, μένω στην Άγκυρα αυτή τη στιγμή, που μου άρεσε πάρα πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου ενεργητικό, ευφάνταστο και παιδικό. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει ένα χαμογελαστό πρόσωπο.

Πώς εξοικειωθήκατε με την υποκριτική και πόσο καιρό σας ενδιαφέρει;

Δεν πρόκειται να παρουσιάσω τα πρότυπα παιχνίδια που έπαιξα ως παιδί ηθοποιός γιατί νομίζω ότι αυτοί είναι αυτοσχεδιασμοί που κάνει κάθε παιδί. Η βασική μου αρχή όταν σπούδαζα στο Τμήμα Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Παιδιών, Οι δάσκαλοί μου Γκιλάς και Γκλέτεν με οδήγησαν στο θέατρο. Νόμιζαν ότι ο τόπος όπου ανήκω δεν ήταν η τάξη του νηπιαγωγείου αλλά η σκηνή του θεάτρου, και ποτέ δεν με εγκατέλειψαν πάντα με στήριζαν. Η πρόοδος και η "αυτό ανακάλυψή"  ήρθε χάρη σε αυτούς τους δύο όμορφους ανθρώπους.

Πώς σας επηρέασαν οι πανδημικές καταστάσεις;

Το να είμαι χωρισμένος από την Σχολή και τους  φίλους μου με έφεραν ένα πολύ καταθλιπτικό συναίσθημά. Αλλά χάρη στην πανδημία, ανακάλυψα πολλές δραστηριότητες στο σπίτι και αισθάνομαι ότι τα όριά μου επεκτείνονται. Από την άλλη πλευρά, η απώλεια ζωής, υλικών και ηθικών ζημιών στο μακρινό και στενό περιβάλλον μου με ώθησε για άλλη μια φορά να δώσω μεγαλύτερη σημασία στον πνευματικό κόσμο.

Σήμερα, σας παρακολουθούμε με τον χαρακτήρα του "Aleyna" στις τηλεοπτικές σειρές "Beginner Mothers" που μεταδίδονται στις οθόνες TRT 1. Πρώτα απ 'όλα, πώς πηγαίνει η παράσταση; Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το έργο; Και είναι κουραστικό για τη σειρά να είναι καθημερινή σειρά;

Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που μου επέτρεψαν να συμμετάσχω σε αυτήν τη σειρά, ειδικά τον κ. Samet. Το πρώτο μου έργο και να συνεργάζομαι με υπέροχους ανθρώπους. Ήταν μια καλή ευκαιρία να πειθαρχήσω και να βελτιωθώ, Ναι, φυσικά, είναι κουραστικό όταν δουλεύουμε με έντονο ρυθμό, όπως σε οποιαδήποτε δουλειά, αλλά ακόμη και αυτό είναι καλό γιατί το απολαμβάνω και το κάνω με αγάπη.

Γνωρίζουμε επίσης ότι έχετε παίξει σε πολλές άλλες θεατρικές παραστάσεις όπως "How to Survive Asiye, Woyzeck". Έχετε νέα θεατρικά έργα; Επιπλέον, όπως γνωρίζετε, ένας από τους τομείς που επηρεάστηκαν περισσότερο από την πανδημική διαδικασία ήταν ο τομέας του κινηματογράφου και του θεάτρου. Τι θα θέλατε να πείτε για αυτό το θέμα;

Ένα άλλο πράγμα που με ενόχλησε περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας  ήταν οι κλειστές θεατρικές σκηνές . Είμαι λυπημένος και έχω βιώσει μεγάλη απόγνωση καθώς δεν μπορούσα να κάνω αρκετά, δυστυχώς. Όπως είπατε, όχι μόνο το θέατρο, αλλά και η κινηματογραφική βιομηχανία διακόπηκε και τα περισσότερα έργα έπρεπε να ακυρωθούν. Ελπίζω να περάσουν αυτές τις μέρες.

Έχετε έναν στόχο στην καριέρα σας και έναν ρόλο που ονειρεύεστε να παίξετε στο μέλλον;

Ακούω αυτήν την ερώτηση πολύ συχνά στον στενό μου κύκλο, αλλά δεν είχα ποτέ μια σαφή απάντηση. Θα ήθελα πολύ να βιώσω κάθε είδους ρόλους και πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Αλλά θα ήθελα πολύ να παίξω σε μια ταινία θρίλερ / τρόμου που έχει περισσότερο πνευματικό θέμα.

Ποιοι είναι οι ηθοποιοί εδώ στην Τουρκία άλλα και στο εξωτερικό που παίρνεται "πράγματα" από αυτούς;

Μου αρέσει πολύ η Scarlet Johansson γιατί βλέπω έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε έργο. Η Ezgi Mola είναι μια ακόμα ηθοποιός που θαυμάζω απεριόριστα.

Τέλος, τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες του Sinemaport και σε αυτούς που σας αγαπούν;

Η ζωή μας είναι μια διαδικασία, και σε αυτήν την περιπέτεια, μερικές φορές γινόμαστε απαισιόδοξοι, και μερικές φορές είμαστε πιο ευτυχισμένοι από ποτέ. Εάν το μήνυμα που έχω βγάλει από τη ζωή μου και συνεχίσω να σχεδιάζω, η κατάλληλη στιγμή και ευκαιρία θα έρθει μια μέρα και θα πρέπει τότε να την  αξιολογήσουμε πολύ καλά. Ευχαριστώ από καρδίας όλους τους θαυμαστές  και τους φίλους μου που με υποστήριξαν και μοιράστηκαν τις όμορφες ευχές τους.

 

Δείτε επίσης τα πιο δημοφιλή της ημέρας: