Τσατάι Ουλουσόι:Ολόκληρη η συνέντευξή του στο περιοδικό GQ Turkey!

"Η υποκριτική είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ. Κάθε χαρακτήρας διδάσκει σε ένα άτομο κάτι διαφορετικό. Η μάθηση είναι πολύ σημαντική.
pic
08/04/2021 - 13:35

Ο Τσατάι Ουλουσόι εμφανίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού  GQ Turkey 2021 και  μερικές από τις φωτογραφίες καθώς και μέρος της συνέντευξης είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Τα υπόλοιπα θα είναι στην έντυπη έκδοση.Αυτή είναι η τρίτη εμφάνιση του Τσαγατάι στο εξώφυλλο της GQ Turkey. Οι προηγούμενες ήταν τον Μάρτιο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2016. Εμφανίστηκε επίσης στο εξώφυλλο της GQ Middle East τον Οκτώβριο του 2019.Φέτος, ο Τσαγατάι έχει πολλά να δείξει στην καριέρα του μόνο τους πρώτους μήνες. Η τελευταία του ταινία στο Netflix Paper Lives έχει αποδειχθεί μεγάλη  επιτυχία στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες της προβολής της, κατατάσσοντας την στην  υψηλή θέση στις ταινίες του Netflix παγκοσμίως. Σηματοδοτεί το ντεμπούτο του ως δημιουργικός παραγωγός και η ταινία έχει επαινηθεί για το κοινωνικό φαινομενο σχετικά με τα άστεγα ή τα ξεχασμένα παιδιά στους δρόμους.Από τον Ιανουάριο γυρίζει την σειρά Yesilcam, μια πολυαναμενόμενη παραγωγή μεγάλου προϋπολογισμού από τον τοπικό γίγαντα της Τουρκίας, το Blu TV. Η πρώτη σεζόν που περιλαμβάνει 10 επεισόδια έχει ολοκληρώσει τα γυρισματα και θα ξεκινήσει την  προβολή στην πλατφόρμα στις 22 Απριλίου 2021.Επίσης, η ταινία μικρού μήκους σεναρίου και σκηνοθέτη Birdie προβάλλεται στο Oxford Film Festival στο Μισισιπή για τον Απρίλιο.Διατηρώντας ένα πολύ χαμηλό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους τελευταίους μήνες, οι οπαδοί  του είναι χαρούμενοι που τον ειδαν στο εξώφυλλο ενός περιοδικού. Ακολουθεί το μεταφρασμένο κείμενο από τον ιστότοπο της GQ Turkey.

 

Όπως το αστείο του διάσημου Τζεμ Γιλμάζ, όταν πληκτρολογείτε το γράμμα "Ç" στο Google, το υπόλοιπο γεμίζει αυτόματα με το " Τσατάι Ουλουσόι". Υπάρχουν αμέτρητες συνεντεύξεις του, δεκάδες όμορφες φωτογραφίες, πολλές αναφορές «το όνειρο των νέων κοριτσιών». Εν ολίγοις, ένας μεγαλύτερος χαρακτήρας από τους χαρακτήρες που παίζει. Και ξεκινάμε τη συνομιλία μας με αυτό - Εάν ο Τσαγατάι Ουλουσόι ήταν χαρακτήρας, τι θα έγραφε στην ανάλυση αυτού του χαρακτήρα;

"Είναι 30 χρονών. Έχει ήρεμη φύση. Είναι παθιασμένος άνθρωπος σε όλες τις πτυχές της ζωής. Ενώ ήθελε να γίνει παίκτης  του μπάσκετ, η ζωή έκανε διαφορετικά σχέδια για αυτόν και έγινε ηθοποιός. Ο δεσμός με την  οικογένεια είναι πολύ δυνατή. Όταν παίρνει μια απόφαση, είναι πολύ προσεκτικός. Κάτω από την ήρεμη και σοβαρή φύση του, έχει μια ευαίσθητη ψυχή. Και ένα πάθος για τη θάλασσα. Όταν θέλει να ξεκουραστεί και να αναπνεύσει, στρέφεται προς φύση. Το απόρρητο είναι πολύ σημαντικό γι 'αυτόν στην προσωπική του ζωή. Κρατά τα συναισθήματά του μέσα του και τα βιώνει με γνήσιο και παθιασμένο τρόπο. Κάνει καλές παρατηρήσεις. Για αυτόν, η ειλικρίνεια είναι σημαντική. "


Εάν αρχίσατε να απεικονίζετε τον χαρακτήρα σας σε περίγραμμα, να πάμε σε περισσότερες λεπτομέρειες ... Όπως ανέφερε, τα όνειρά του ήταν για το μπάσκετ, αλλά τότε η ζωή τον έβαλε μπροστά από την κάμερα. Όταν ρωτήσαμε τον Τσατάι Ουλουσόι ο οποίος πήρε τον τίτλο του «Καλύτερου Μοντέλου της Τουρκίας» σε νεαρή ηλικία πριν από 10 χρόνια και βρέθηκε μπροστά στην οθόνη, αν η δράση του τον ενθουσιάζει ή όχι, λέει:

"Η υποκριτική είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ. Κάθε χαρακτήρας διδάσκει σε ένα άτομο κάτι διαφορετικό. Η μάθηση είναι πολύ σημαντική. Και είναι πάντα πολύ συναρπαστική. Αυτό είναι ένα κίνητρο. Και αυτό το κίνητρο με καθοδηγεί να πω πράγματα που διαφορετικά άτομα και χαρακτήρες δεν μπορούσαν,  να ανοίξουν τις κλειδαριές στη ζωή τους. Αυτή η δουλειά είναι τόσο απέραντη. Με κάθε νέο χαρακτήρα είναι σαν να αρχίζω να ενεργώ ξανά. Απλά φανταστείτε, δεν έζησα τη δεκαετία του 1960, αλλά ταξίδευα πίσω στο χρόνο και παίζοντας αυτό, εγώ μπορώ να μοιραστώ τα συναισθήματά μου (συναισθήματα / αισθήσεις) με το κοινό!

Δεν είναι αυτό το πιο αξιοζήλευτο κομμάτι της δουλειάς; Ενώ ζείτε μια ήσυχη και ήρεμη ζωή στο σπίτι σας, μακριά από το χάος, το επόμενο πρωί πρέπει να ενεργήσετε σαν να είστε σε μια μάχη στο δρόμο, να ορκιστείτε στον καλύτερο φίλο σας όταν εμφανιστεί η ευκαιρία, να κυνηγήσετε το πλούσιο κορίτσι ή να συλλέξετε χαρτί. Αλλά στο τέλος της ημέρας, έχετε πάντα την πολυτέλεια να γίνετε ξανά εαυτός σας. Έτσι, σε αυτήν την ομάδα ρόλων, πώς αποφασίζεις ποιον θα κρατήσεις;

"Βεβαιώνω ότι είναι κάποιοι μοναδικοί χαρακτήρες (ότι οι χαρακτήρες είναι ο μοναδικός του είδους του). Ο χαρακτήρας πρέπει να με εντυπωσιάσει, να είμαι ειλικρινής, κάποιος από τη ζωή, πραγματικός. Πρέπει να ενθουσιαστώ κατά την αποκωδικοποίηση και την εξερεύνηση ο χαρακτήρας που πήρα στα χέρια μου. Και πρέπει να ξυπνήσει τα ίδια συναισθήματα και στο κοινό. Είναι ευχάριστο να παίζω τους χαρακτήρες που προκαλούν την καρδιά μου να τρέμουν. Προσπαθώ επίσης να επιλέξω έναν χαρακτήρα διαφορετικό από τον προηγούμενο που έπαιξα. .

Ο Τσατάι Ουλουσόι λέει ότι δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τους φόβους του. Μας φαίνεται ότι πριν από περίπου 10 χρόνια, είπε στον συντάκτη μας "Παρακαλώ, γράψτε το επίσης" όταν έφτασε αργά στη συνέντευξη που έκανε με την GQ Turkey. Ναι, ήταν ξεκάθαρο ακόμη και τότε ότι είναι ανοιχτός για να αντιμετωπίσει τονsesefl, γνωρίζοντας ότι μπορεί να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση στους άλλους, παρόλο που η καθυστέρηση δεν θεωρείται εφιάλτης από την πλειονότητα των ανθρώπων. Ο τρόπος με τον οποίο ξεπερνά τους φόβους του χωρίς να τους παίρνει στα σοβαρά μας δίνει μια άλλη ένδειξη για τους χαρακτήρες του Τσαγατάι Ουλουσόι

"Οι προηγούμενες αποφάσεις, οι ιδέες, οι προσεγγίσεις και οι προοπτικές μας αλλάζουν και ανανεώνονται στη ροή. Δεν υπάρχει ασπρόμαυρο, βελτιώνουμε τον εαυτό μας καθώς μαθαίνουμε και μεγαλώνουμε. Όταν άρχισα να ενεργώ, έπαιζα ό, τι εγραφε στην αριστερή πλευρά του σεναρίου. Τώρα προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω τον χαρακτήρα και να τον κάνω ζωντανό διατηρώντας τον στη στιγμή και αναλύοντας τον σκοπό, το πάθος, την αφοσίωση και τα τραύματά του σε διάφορους κλάδους. "

 

Τι γίνεται με τους ρόλους που δεν μπορούμε να βιώσουμε στην πραγματική ζωή; Δεν σκοντάφτει ενώ προσπαθεί να τους κάνει να ζήσουν τη στιγμή;

"Για λίγο, σκέφτηκα ότι δεν θα ενσυναισθήσω(ταυτιστώ) με τον φανταστικό κόσμο, ενώ έπαιζα τον χαρακτήρα του Χακάν στο The Protector που μεταδίδεται στο Netflix. Είχα έναν σκληρό χρόνο με τον εαυτό μου να πιστέψει στην ύπαρξη αυτού του κόσμου. Αρχικά, ένιωσα σαν να κολυμπάω σε άγνωστα νερά όπου δεν μπορείς να δείς τον πυθμένα. Τότε θυμάμαι τον εαυτό μου  να παίρνει μια βαθιά ανάσα. "

Είχε αναφέρει σε μία από τις συνεντεύξεις του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προβολής της τηλεοπτικής σειράς Icerde "ότι έγραφε πράγματα για το πίσω μέρος της κάμερας, αλλά ότι δεν μπορεί να συμβεί με το" χτύπημα ενός δακτύλου ". Τον πιάσαμε 5 χρόνια αργότερα, όταν οι κακογραφίες του ήρθαν στο φως.


"Λίγο καιρό μετά άρχισα να δουλεύω στο μυαλό μου, το πίσω από τις κάμερες - την κουζίνα της δουλειάς - και η διαδικασία δημιουργίας τράβηξε επίσης την προσοχή μου και ήθελα να συμμετάσχω σε αυτήν. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, έχω την πρώτη μου εμπειρία πίσω από την κάμερα γυρίζοντας μια ταινία μικρού μήκους που έχω γράψει. Τότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω στο σενάριο ενός έργου που παίζω. Για να αναπτύξω την ιστορία, να είμαι στην αόρατη πλευρά της ομάδας ήταν διαφορετικές εμπειρίες για εμένα και προκάλεσε τον ενθουσιασμό μου. Ήταν μια διαδικασία που πραγματικά μου άρεσε. Μπορώ να πω ότι το μέρος δημιουργίας της δουλειάς με ενθουσιάζει όσο η υποκριτική. Υπάρχουν ιστορίες που θέλω να πω. "

 Ας φτάσουμε στον τελευταίο του ρόλο ... Ο Yesilcam είναι μια πηγή τόσο μεγάλης υπερηφάνειας για τους Τούρκους, μια τόσο πλήρη μαρτυρία και μια τόσο εικονική περίοδο ... Αναρωτιόμαστε τι είδους σχέση υπάρχει μεταξύ του Yesilcam που παρακολούθησε και του Yesilcam  που έπαιξε.

«Ζεστά, ειλικρινά, ανθρώπινα και στοργικά συναισθήματα μου ανέβαιναν όταν παρακολουθούσα ταινίες Yesilcam. Πιστεύω ότι η ίδια ζεστασιά υπάρχει και στην τηλεοπτική σειρά Yesilcam. Έχουμε μια πολύ διαφορετική αφηγηματική δομή σε σύγκριση με εκείνες τις εποχές, αλλά για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε στη σύγχρονη εποχή, η ιστορία προβάλλεται με μια σύγχρονη, γλυκιά σταθερότητα. Νομίζω, με αυτό το έργο, η ζεστασιά τρυπά τις καρδιές των ανθρώπων, όπως και οι ταινίες εκείνης της περιόδου τότε.

Το σενάριο ήταν υφασμένο, σιγά-σιγά, με την ίδια ειλικρίνεια και φροντίδα. Είναι ένας πολύχρωμος κόσμος όπου θα παρακολουθήσουμε πώς ο Semih Ateş, που μεγάλωσε στο Yeşilçam ως παιδί, προσπαθεί να υπάρξει ως παραγωγός στο Yeşilçam ως ενήλικας, τις σχέσεις του, την ισορροπία δύναμης και χρήματος, τις οργανικές και παθιασμένες σχέσεις οι χαρακτήρες ο ένας με τον άλλο και η συνεχιζόμενη ιστορία σε αυτό το πλαίσιο. Ο ίδιος είναι επίσης ο χαρακτήρας που μου άρεσε να παίζω περισσότερο μέχρι σήμερα, ο πιο πολύχρωμος και αυτός που μου άφησε ένα σημάδι. "

Ανεξάρτητα από το πόσο θέλουμε να μιλήσουμε για την ηθοποιία του, τους κλασικούς ρόλους του και την επιτυχία του στη μεγάλη οθόνη, αλλάζουμε ταχύτητες γιατί, στην πραγματικότητα, η δουλειά μας είναι πολύ περισσότερο καθήκον / καθήκον που πρέπει να κάνουμε από το άτομο είμαστε πραγματικά. Μιλώντας για "επιτυχία" - "Η λέξη" επιτυχία "είναι ενδιαφέρουσα γιατί λέγοντας" το έκανα, πέτυχα ", σημαίνει ολοκλήρωση κάτι. Είμαι ακόμα στο ταξίδι, η διαδικασία συνεχίζει για μένα με πολλή μάθηση. Υπάρχει μια ατελείωτη διαδικασία και ένα ικανοποιητικό ταξίδι στο δρόμο που οδηγεί από το σημείο X σε ένα σημείο επιτυχίας. Μια συνεχής, συνεχής διαδικασία που θα συνεχίσει να συνεχίζεται ".

Όταν ρωτήσαμε αν μπορούσε ποτέ να πετύχει κάτι που ήθελε, λέει "Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους εκπλήρωσα στόχους."

Αναρωτιόμαστε για την τελευταία του ανακάλυψη για τον εαυτό του και μιλά για το ενδιαφέρον του για όλους τους τύπους σταφυλιών.

Ρωτάμε για τους μεγαλύτερους στόχους του, ωστόσο δεν μπορεί να μοιραστεί μαζί μας λόγω των δεισιδαιμονιών του. Τι γίνεται με την ευτυχία;

"Η ευτυχία είναι ένας ευρύς τίτλος. Πιστεύω ότι αυτός που μπορεί να είναι ικανοποιημένος με τον εσωτερικό του κόσμο είναι χαρούμενος. Για να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να καταλάβετε τον εαυτό σας, να γνωρίζετε τι θέλετε, να γνωρίζετε τι έχετε ... Αυτες είναι σημαντικές και πολύτιμες λέξεις-κλειδιά. Για τα υπόλοιπα, η ζωή σάς καθοδηγεί να είστε ευχαριστημένοι με την ενέργεια της ροής της. Με απλά λόγια, νομίζω ότι η ευτυχία εξαρτάται από την ανακάλυψη του εαυτού σας. " 

 

 Στα Αγγλικά λέγεται "Πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό", το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως "Inanilmayacak kadar iyi - Unelelieveably good" στα Τουρκικά. Ο Τσατάι Ουλουσόι μας δίνει αυτό το είδος εντύπωσης ενώ τον παρακολουθούμε και τον ακούμε. Το λέμε αυτό με απόλυτη ειλικρίνεια.

Όταν λάβαμε υπόψη το γεγονός ότι το να κρατάς μυστικό την ιδιωτική ζωή κάποιου είναι δύσκολο όταν είναι διάσημος, είμαστε περίεργοι αν υπάρχει ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας στον οποίο βγαίνει όταν βγαίνει για να αποφύγει την παρεξήγηση από τους ανθρώπους ή για να θεωρηθεί άρρωστος.

"Δεν νομίζω ότι πρέπει να μεταμφιέζομαι σε οποιονδήποτε χαρακτήρα. Είμαι πάντα ο εαυτός μου, δεν έχω διαφορετικά πρόσωπα ή πολλές μάσκες. Αυτό απαιτεί η δουλειά ούτως ή άλλως. Έχω ήδη απεικονίσει διαφορετικούς χαρακτήρες. Για να είμαι ο ίδιος αισθάνομαι καλά. Νομίζω ότι γι 'αυτό δίνω προτεραιότητα στο απόρρητό μου. Ποιος πρέπει να είμαι εγώ, δεν καταβάλω επιπλέον προσπάθεια, δεν προσποιούμαι. "

Το έχουμε. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι γύρω μας που συμπεριφέρονται σαν τους εαυτούς τους χωρίς καραμέλα. 

 

Δείτε επίσης τα πιο δημοφιλή της ημέρας: