Η Μπεργκιουζάρ Κορέλ μιλάει για τον Χαλίτ Εργκέντς και το γιο τους!

Η όμορφη Μπεργκιουζάρ μιλάει για τους ρόλους της, τη μητρότητα και φυσικά τη σχέση της με τον Χαλίτ Εργκέντς.
pic
22/11/2018 - 11:00
Μια υπέροχη φωτογράφιση για το περιοδικό Hello της γειτονικής χώρας, συνοδεύτηκε από μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Μπεργκιουζάρ Κορέλ. Τι αποκαλύπτει η όμορφη ηθοποιός για τη ζωή, την καριέρα και την σχέση της.
Για την ηθοποιία
«Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε χάρη σε μια καθηγήτρια μου από το λύκειο. Στην τελευταία τάξη του λυκείου η καθηγήτρια μου κάλεσε τους γονείς μου (διάσημοι ηθοποιοί και οι δύο) και τους είπε "Στείλτε αυτό το παιδί για θεατρικές σπουδές" και επειδή επέμενε πολύ, το 2000 έδωσα εξετάσεις. Μόλις μπήκα στο κρατικό ωδείο του Πανεπιστημίου Μιμάρ Σινάν, ξεκίνησε η περιπέτεια».
Για την απώλεια του πατέρα της
«Όταν έφυγε ο μπαμπάς μου αντί να λέω "Είμαι ένα κορίτσι χωρίς πατέρα", επέλεξα να το "Ας γίνω η κόρη που ήθελε ο μπαμπάς μου". Μας κληροδότησε ένα καλό όνομα, εγώ πρέπει να το συνεχίσω, σκεφτόμουν».

Ο ρόλος-σταθμός
«Η ταινία "Kurtlar Vadisi: Irak" και ο ρόλος τη Λεϊλά μου άλλαξαν τη ζωή, αλλά ρόλος- σταθμός είναι αυτός της Αζιζέ στο "Vatanım Sensin" (Η πατρίδα μου είσαι εσύ). Τόσο οι ιστορίες των ηρώων, όσο και η περίοδος που εκτυλίσσεται η ιστορία, ήταν για όλους μας πολύτιμες». 
Χωρίς μακιγιάζ μπροστά στην κάμερα
«Για το ρόλο της Αζιζέ έτσι έπρεπε να είμαι και έτσι ήμουν. Δεν καταλαβαίνω πως μια ηθοποιός μπορεί να έχει άγχος για το αν φαίνεται όμορφη, ενώ παίζει. Το βρίσκω αστείο. Ακριβώς το αντίθετο, εγώ το γεγονός ότι δεν είχα μακιγιάζ, το είδα σαν πλεονέκτημα και το χρησιμοποίησα μέχρι το τέλος. Αλλά και αν για ένα ρόλο πρέπει να είμαι πολύ μακιγιαρισμένη και περιποιημένη, πάλι δεν θα σκεφτόμουν πως φαίνομαι. Απλά θα το έκανα».

Για τον Χαλίτ Εργκεντς ως σύντροφο και συμπρωταγωνιστή   
«Το 2004 γνωριστήκαμε και γίναμε φίλοι και 2006 βρεθήκαμε μαζί στη σειρά "Χίλιες και μια νύχτες". Εκείνος είχε μεγάλη εμπειρία, εγώ πάλι όχι. Δέκα χρόνια μετά, στη σειρά "Η πατρίδα μου είσαι εσύ" εγώ πλέον είμαι μια ηθοποιός με μεγαλύτερο θάρρος που πατάει γερά στα πόδια της. Το να είμαστε μαζί ξανά σε μια σειρά μετά από τόσα χρόνια ήταν ενδιαφέρον, αλλά και δύσκολο. Ωστόσο κρατήσαμε τις αποστάσεις μας και προσπαθούσαμε να μη μεταφέρουμε τη δουλειά στο σπίτι. Γιατί διαφωνούσαμε όχι μόνο για το ρόλο του καθενός μας, αλλά και για ολόκληρο το σενάριο! Υπήρξαν στιγμές που συγκρουστήκαμε. Στα γυρίσματα δεν ήμασταν σαν αντρόγυνο. Προσέξαμε πολύ το να συμπεριφερόμαστε σαν δυο οποιοιδήποτε ηθοποιοί. Εξάλλου είχαμε και ξεχωριστά καμαρίνια. Συμπεριφερόμασταν ο ένας στον άλλο όπως σε οποιοδήποτε συνάδελφο μας. Υπήρχαν στιγμές που αυτό ήταν πολύ κουραστικό, αλλά τα χρόνια που είμαστε μαζί και η συνεργασία μας στη σειρά πρόσφεραν πολλά και στη σχέση μας. Κατά τη γνώμη μου, οι σκηνές της Αζιζέ και του Τζεβντέτ βγήκαν πολύ αληθινές και βαθιές».
 
Ένστικτο ή στρατηγική στην επιλογή σεναρίου;
«Πλέον προσπαθώ να διαβάσω το σενάριο ως αναγνώστης ή θεατής. Δεν εστιάζω στο πως θα με επηρεάσει ως ηθοποιό, αλλά στο αν θα μου άρεσε ή όχι να το παρακολουθήσω. Δεν λειτουργώ με στρατηγική, επιλέγω αυτά που πραγματικά αγγίζουν εμένα και την καρδιά μου».
 
Για το μυαλό της που δεν αδειάζει ποτέ
«Διαρκώς υπάρχουν σκέψεις στο μυαλό μου. Πάνω που λέω να κάνω διαλογισμό και να βάλω το κινητό μου στο αθόρυβο, σκέφτομαι μήπως με καλέσουν από το σχολείο του Αλί. Διαρκώς πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται την επόμενη κίνηση».
Η καινούργια της ταινία
«Είναι μια όμορφη ιστορία αγάπης που μοιράζομαι με τον Ενγκίν Ακγουρέκ. Μπορώ να πω ότι η γυναίκα που αισθάνομαι πιο κοντά σε μένα είναι ο ρόλος της Ντενίζ. Βασικά σε αυτή την ταινία, θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει "γυμνή" μπροστά στη κάμερα η ίδια η Μπεργκιουζάρ. Τουλάχιστον έτσι αισθανόμουν εγώ όταν την υποδυόμουν».
 
Για την μητρότητα και τις ενοχές
«Είμαι σίγουρη ότι ο Αλί θα έχει μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία, αλλά η μητρότητα είναι για εμένα ένα συνεχές αίσθημα ενοχής. Με κάνει να σκέφτομαι ακόμη και γιατί τώρα δεν είμαι δίπλα του, ενώ κάθεται στο άλλο δωμάτιο. Μετά τον Αλί μου είναι δύσκολο να πάω στο γύρισμα ανέμελη και να το ευχαριστηθώ. Παραδέχομαι ότι είμαι υπερβολική, αλλά έτσι είμαι».
Χαλαρή ή αυταρχική μητέρα; 
«Δεν θεωρώ σωστό το να καταστέλλεις τα παιδιά με αυταρχισμό, αλλά στο σπίτι υπάρχουν κάποιοι ξεκάθαροι κανόνες. Να τρώμε όλοι μαζί στο τραπέζι, ο καθένας να μαζεύει το πιάτο του, να διαβάζει οπωσδήποτε βιβλίο πριν κοιμηθεί. Κατά τη διάρκεια του φαγητού ποτέ δεν έχει κινητό ή τάμπλετ. Με το τάμπλετ μπορεί να παίζει μόνο μια μέρα τη βδομάδα και μονάχα μισή ώρα το Σάββατοκύριακο. Σε αυτό και ο μπαμπάς του και εγώ τον εμπιστευόμαστε απόλυτα και τον κάνουμε να το νιώθει αυτό».
Τι έμαθε από αυτή τη χρονιά, το 2018
«Να μη φοβάμαι, να μην πηγαίνω όπως πάει το ρεύμα, να αφήνομαι… Αυτά είναι, που φέρνουν την εξέλιξη και την ευτυχία στον άνθρωπο».

Δείτε επίσης τα πιο δημοφιλή της ημέρας: